Bakgrund

Den här dagen vill vi skapa en plattform för gemenskap, utbyte av information och inspiration. En dag för att fylla på och tänka nytt, bygga broar och knyta kontakter. En dag med glädje, yoga, träning och avslappning tillsammans med föreläsningar om medicin, forskning och vetenskap. Enkla redskap för att må bra.

Vi är därför så oerhört stolta att kunna presentera vårt gedigna program,  all denna kunskap vi lyckats samla under ett och samma tak. Tillsammans kan vi hjälpa varandra att hjälpa oss själva, men vi kan också fyllas med inspiration och information att sprida vidare till andra.

Först sätter vi oss själva i balans, sen hjälper vi andra att sätta sig i balans, sen – tillsammans – sätter vi världen i balans!

 

Elin Sandberg masterexamen i medicin och värd Örebro Hälsokavalkad, Mariah Levicsek arrangör Örebro Hälsokavalkad

 

Såhär beskriver Elin sin syn på hälsa:
”Hälsa är för mig ett betydligt bredare begrepp än enbart frånvaro av sjukdom. Hälsa för mig  innebär välmående och att man är i balans och harmoni med sig själv och sin tillvaro. För mig finns det inga konstigheter att man kan ha god hälsa även om man lider av en svår eller kanske till och med en obotlig sjukdom.
 Hälsa är en mänsklig rättighet, och framförallt något vi i sjukvården borde bli bättre på att arbeta för. Jag önskar att vi kunde minska klyftorna mellan bra och dålig hälsa och försöka undvika att god hälsa blir en samhällsfråga som handlar om medvetenhet, pengar och tid. I det arbetet spelar all personal inom hälso- och sjukvården en viktig roll genom att förmedla och hjälpa våra patienter, inte bara till att ta sina tabletter och genomgå sina behandlingar, utan även främja sin egen hälsa genom livsstil och livsval. För det handlar ju faktiskt inte bara om att bota det sjuka, utan i många fall når vi en ypperlig hälsa och livskvalitet genom att stärka det friska.
Vi står inför ett tydligt paradigmskifte i dagens syn på hälsa och välmående, där frågor som just den här blir större och viktigare. Människor med god hälsa är oftare balanserade, trevliga och harmoniska – om vi alla mådde så bra – tänk vilken värld vi då skulle leva i!”