Ledare och föreläsare

Fredrika Nordling

Fredrika Nordling är utbildad lärare med fördjupning i genusvetenskap, och jobbar sedan snart fyra år inom den kommunala vuxenutbildningen med Svenska som andraspråk och Svenska för invandrare. Motivationen för arbetet har kommit genom att ständigt utmana fördomar, förhärskande strukturer och utbildningsnormer. Det senaste målet är att tillsammans med kollegorna driva ett statligt finansierat projekt om studieteknik för vuxna som är nya i Sverige och den svenska skolan. 

Med bakgrund i fotboll och hockey började Fredrika med yoga under gymnasietiden – till en början som ett sätt att återskapa rörelsemönster, stabilitet och smidighet. Efterhand har de större dimensionerna av yogan varit det som fått henne att börja fördjupa och utbilda sig, och under de senaste åren även sprida yogan i lättillgängliga former på Friskis&Svettis, Lindesberg kommun och Yogakällan i Örebro. 

Klass:

Yin för flöde – ett pass för att skapa kroppsmedvetenhet, stabilitet och mjukhet i dina höfter – att hitta in till och varsamt öppna ditt andra chakra. Vi börjar i mjuka yin-positioner som vi håller 2-4 minuter, för att börja mjuka upp strukturerna som finns runt om muskelfibrerna och därmed släppa på spänningar. Allt eftersom värmen och mjukheten byggs upp rör vi oss mot mer dynamiska rörelsemönster som alla är nybörjarvänliga men kan hjälpa den som yogat länge att hitta nya perspektiv. 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *