Ledare och föreläsare

Carinne Lancereau

Jag heter Carinne Lancereau och är internationellt certifierad lärare i Ashtangayoga med påfyllning i Rocket serier. Rocket utvecklades av Larry Schultz i USA för att koppla ihop Primary serie med Intermediary serie. Jag började med Ashtanga yoga 2004 för att minska mina höftbesvär och för att stärka min klassiska balett som jag undervisar i fortfarande. Jag har tränat Ashtanga yoga på ett traditionellt sätt hos Ann-Marie Earey och de senaste åren efter min andra graviditet hos Jeanette Kroona på Yogalife. Jag utför yoga varje dag och morgnarna är den bästa tiden och den tuffaste. Men som allt annat i livet står balansen mellan Yin och Yang. Jag brinner också för hälsa kopplat till mat.

Idag har jag en studio på Köpmangatan 23-25 i Örebro som heter Yoga och Jag (för din kropp och själ i balans). Jag har kurser i ashtanga yoga för alla nivåer. Du kan träna din yoga på morgonen, på lunchen eller på kvällen. Ett yogapass startar ofta med en eller flera pranayama övningar och har olika tema. Yoga är för alla och det enda som man behöver fokusera på är att respektera sig själv. Jag anpassar klasserna efter elevernas förmågor och kroppar.

Klass:

Ashtanga är en dynamisk form av hathayoga som kommer från Mysore, Indien. Pattabhi Jois var den personen/elev som öppnade ashtanga yoga till hela världen. Serieställningar (asanas) binds ihop med en andningsteknik (ujjayi) som tillsammans med specifika rörelsesekvenser utförs i takt med andningen (vinyasa). All hathayoga är en förberedelse för att kunna meditera, och syftar därför i första hand till att rena kroppen och sinnet.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *