Ledare och föreläsare

Jenny Wallgren

Med bakgrund inom elitidrotten och finansvärlden var det i yoga och meditation Jenny fann en fin och behaglig motvikt mot en annars väldigt högpresterande tillvaro. Passionen att inspirera andra att uppnå samma känsla av inre ro, livskraft och glädje som hon funnit genom yoga och en hälsosam livsstil växte naturligt fram. Det härledde till återkommande besök till Indien för djupare kunskap om kropp och själv, samt inspiration för att förmedla lärdomen till de som lider av stress och ohälsa i sin vardag. Det var även här hennes brinnande intresse för vårt sinne och kraften i våra tankar, närvaro och medvetenhet tog fart.

Parallellt med sin finanskarriär började Jenny sprida yoga till andra och har idag förverkligat drömmen att forma en egen studio med fokus på yoga och personlig utveckling. på Equmind www.equmind.se, Södermalm i Stockholm, får både hjärta och hjärna utrymme att utforskas och växa då vi utgår från traditionell visdom, beteendevetenskap och inspirerar till att skapa ett glädjefyllt nu.

Jenny är en lugn och trygg lärare som på ett öppet och naturligt sätt sprider förståelse för positionerna. Med intuition, ödmjukhet och lyhördhet guidar hon sina elever att våga skapa kontakt med sig själva – sin inre kapacitet och potential. För att på så sätt övervinna fysiska, mentala och emotionella blockeringar och hitta tillbaka till det naturliga lugnet vi alla har inom oss.

Sivananda yoga är globalt en av de största yogaformerna och framförallt i Indien där den har sitt ursprung. Jenny är en av de få lärare i Sverige som utbildat sig inom samma linje av lärare till yogaformens ursprung. Jenny har även fördjupade kunskaper inom Vípassana meditation, traumasensitiv yoga och leder klasser i allt från yoga nidra till dynamisk flow.

Klass:

Klassisk Sivananda hathayoga – Ni erbjuds en mjuk men fysiskt utmanande yoga med fokus på medveten närvaro och andning. Tempot är lugnt och meditativt där det finns gott om utrymme att landa och uppleva varje position. Med riktat fokus inåt upplever  vi kanske nya sensationer och lär oss på så sätt att upptäcka och lära känna oss själva och vår kropp inifrån. Klassen erbjuder på en del utmaningar för att stärka oss både fysiskt och mentalt och yoga-asanas anpassas efter dina förutsättningar, ny som van utövare, så det här är en klass som passar alla! Vi avslutar med en guidad djupavslappning för att harmonisera kropp och sinne.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *