Ledare och föreläsare

Anna Duberg

Anna Duberg är medicine doktor och forskar inom fysisk aktivitet & psykisk hälsa. Hennes arbete med ”dansprojektet” för att stärka psykisk hälsa hos tonårsflickor har spridits över hela Sverige och inspirerat många. Anna är också leg. fysioterapeut inom psykiatrin och träningsprofil inom både dans och yoga. Hon brinner för att alla ska känna sig välkomna och på ett pedagogiskt sätt delar hon med sig av sin kunskap och energi. ”Move your feet to touch your soul”

 

Klass:

Elementary dance – Är lättillgänglig, svettig och skön dansklass-förkoreograferad av Cecilia Gustafsson och Tobias Karlsson. Barfota. Ett sätt att dansa som känns vackert, arbetat och mer Contemporary. ”Där kroppen tränas som en dansares och hjärtat får lite mer vingar”. Avslutas med stående meditation.

Föreläsning:

Fysisk aktivitet för psykisk hälsa – Varför är det så viktigt med rörelseglädje? Hur kan träning påverka hur du mår mentalt? I en tid när prestationsfrihet har blivit en bristvara och effektiva insatser för psykisk hälsa efterfrågas; så har kunskapen om dans för hälsa blivit högaktuell. Om kravlös rörelseglädje kan stärka psykisk hälsa och minska smärta-hur kan vi använda denna kunskap?

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *