Ledare och föreläsare

Josefin Wikström

Josefin har många års erfarenhet av att arbeta med barn och vuxna som genomgått trauma både i Indien och i Sverige. Kursen är utformad från detta praktiska arbete och hennes egna upplevelser att yogan och dansen är oerhört enkla, effektiva och glädjefyllda metoder som kan användas av alla.
Josefin är utbildad augusti 2017 genom The trauma institute i Boston USA under ledning av Bessel van der Kolk M.D som är en ledande auktoritet inom traumaforskning.
I hennes utbildningar ingår även traumasensitiv yoga ledd av David Emerson och via ett
flertal utbildningar med James Fox, grundare av The prison yoga project USA.
Josefin utbildar sig just nu i en tvåårig fördjupning vid The minded institute i London för att bli licencerad yogaterapeut med specialinriktning mot psykiatriska diagnoser.
Josefin har producerat de nya traumasensitiva yogamanualerna för Kriminalvården samt för The Prison Yoga Project i USA.
Hon arbetar även regelbundet på Hinsebergs anstalten med yoga och dans program för de intagna.
Josefin är registrerad som erfaren yogalärare e-RYT samt som licencerad vidareutbildare YACEP, RCYS. Hennes huvudlärare är John Scott och Josefin är som enda yogalärare i Sverige certifierad på hans högsta nivå som 500-level, senior teacher.
 

Klass:

Bollywood Movement. Dansa som att du vunnit på lotto!
Upplev Indisk Bollywooddans i sin roligaste form ” Pagal Style” crazy style med stora härliga rörelser till den senaste musiken från Indiens filmindustri.
Vi går igenom enkla grundsteg och närmar oss en enkel koreografi, det bästa med denna typ av dans att det ska gärna bli lite fel ledordet är glädje!
Detta är en dansform som passar stora som små klassen är intensiv så var beredd på att svettas med ett stort leende, skönast är att dansa barfota.
Knyt turbanen och vaxa mustaschen!

Föreläsning och Klass:

Vad är ett trauma och hur påverkas kroppen och sinnet? Vad händer i hjärnan och nervsystemet? Hur kan yogan hjälpa?
Är du redan yogalärare,vad behöver du tänka på i din undervisning gällande komplext trauma och posttraumatiskt stress syndrom?
Vi går igenom enklare tekniker från terapeutisk yoga som kan användas mot alla som upplever inre oro och kronisk stress. Inga tidigare yoga erfarenheter krävs. 
Med den ökande flykting strömmen i Europa är detta tekniker som är mer aktuella än någonsin.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *