Ledare och föreläsare

Elin Sandberg

Med sitt stora intresse för medicin och hälsa är Elin en av initiativtagarna till Örebros hälsokavalkad. Elin har ett brinnande intresse för hälsa och välmående ur ett holistiskt perspektiv, och har vid sidan om sina läkarstudier även valt att fördjupa sig inom yogan och dess terapeutiska egenskaper. Sedan Elin som tonåring kom i kontakt med yogan för första gången, visste hon direkt att det här var något hon ville fördjupa sig inom och sprida till andra. Med en bred bakgrund inom flera yogastilar, har Elin förmåga att kunna anpassa yogan efter individens behov, och hennes mål är att förmedla en yoga som passar alla. Elin lär ut ashtanga yoga, vinyasa yoga, yin yoga och medicinsk yoga, och en av hennes hjärtefrågor är att använda vetenskap och forskning för att bygga en brygga mellan medicin och yoga och använda yoga som ett verktyg i arsenalen för att sprida hälsa och välmående.

Föreläsning:

Yoga ur ett medicinskt perspektiv
Ja, vad finns det egentligen för vetenskap bakom yoga? Vilka är de medicinska effekterna av yoga? Vad har man kunnat se i studier? Och hur skulle yogan kunna användas som en del i arbetet att sprida hälsa och öka välmående? Detta är några av de frågor som kommer att besvaras under denna föreläsning.

Klass:

Mjuk Vinyasa Yoga
En lugn yogaklass där vi fokuserar på mjuka flöden där vi sätter ihop rörelse och andning – vinyasa. Att koordinera rörelse och andning är ett ypperligt sätt att landa i kroppen och skapa närvaro och fokus. Tempot är lugnt och rörelserna anpassas efter just din nivå, nybörjare samt proffs, alla kan vara med under den här klassen!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *